Dokonalá pochoutka pro hosty, která se hodí ke grilování, dá se podávat s pečeným masem, ale často se připraví jen tak na misku, aby si každý mlsal, kdy se mu zachce. To jsou pečené nakládané okurky. Zní to možná zvláštně, jde ale o chutné jídlo, které je navíc na přípravu velmi snadné.
Nakládané okurky by si měl člověk dopřávat pravidelně. Ačkoli se to nezdá, jde o zdravé jídlo. Jsou bohaté na vlákninu, přispívají k revitalizaci trávicího traktu a předchází zdravotním potížím spojeným se špatným trávením, uvádí Relish.
Pečené okurky
Pokud máte rádi hranolky, krokety, obalované kuřecí nugetky nebo sýr ve strouhance, zkuste si podobným způsobem připravit právě i nakládané okurky. Pokud je budete dělat v horkovzdušné fritéze nebo troubě, nemusíte používat ani příliš oleje.
Tuhle zdravou svačinku připravíte během chvilky, pochutnají si na ní děti i dospělí a mnoho svých přátel možná zajímavým receptem překvapíte. Ochutnejte a poznáte sami.
Jak na pečené nakládané okurky?
Na přípravu pokrmu budete potřebovat mouku, vajíčka, kyselé okurky, strouhanku (ideálně panko strouhanku, která je křupavější), pepř, sůl, sušený česnek a bylinky podle chuti. K okurkám se hodí nejvíce čerstvý kopr.
Okurky nakrájejte na kolečka a obalte je v klasickém trojobalu. Do strouhanky nicméně předtím přimíchejte nasekaný kopr, pepř, sůl a česnek. Potom obalená kolečka dejte do fritézy nebo do trouby a pečte do křupava.
Okurky se hodí jako příloha k hlavnímu chodu, můžete si je dát ale i místo chipsů třeba večer k televizi. Vynikající k nim je česnekový dip z bílého jogurtu, který můžete opět dochutit koprem.
Zdroj: Mt. Olive, The Kitchn, Delish, Taste of Home, Relish
Autor: Šárka Cvrkalová