Fajitas je specialita mexické kuchyně. Dnes je ale tento pokrm oblíbený po celém světě a velmi žádaným se stal i u nás. Chcete vědět, jak si připravit kuřecí fajitas doma? Žádný problém, poradíme.
Toto jídlo se objevilo pravděpodobně ve 30. letech 20. století, a to konkrétně na rančích jižního a západního Texasu. Tehdy byli totiž mexickým kovbojům v rámci mzdy udělovány také příděly masa. A právě ty se staly základem fajitas, píše Delish.
Proč právě fajitas?
Základem pokrmu jsou proužky masa. A právě z tohoto důvodu dostalo jídlo i své jméno. Fajita totiž znamená v překladu malý pás, vysvětluje Simply Recipes. Původně se používaly proužky masa hovězího, dnes je ale jídlo velmi oblíbené také z kuřecího masa.
A právě kuřecí fajitas si můžete velmi snadno připravit i doma. Pokud chcete pohostit své přátele něčím originálním nebo jenom hledáte nápad na skvělou večeři, vyzkoušejte si tento pokrm udělat a ihned si ho zamilujete.
Jak na přípravu pokrmu
Na přípravu kuřecích fajitas budete potřebovat 3 kuřecí prsní řízky, 2 žluté papriky, 2 červené papriky a 2 červené cibule. Maso se nakládá v marinádě, kterou připravíte z limetkové šťávy, stroužku česneku, soli, oregana, kajenského pepře a olivového oleje.
Maso nakrájejte na proužky a dejte marinovat. Mezitím si připravte guacamole, které je k pokrmu ideální omáčkou. Potřebovat budete 2 avokáda, 135 gramů cherry rajčat, limetku, stroužek česneku a koriandr.
Avokáda rozmačkejte na kaši, rajčata pokrájejte na malé kousky a všechny ingredience smíchejte. Směs dejte odležet do ledničky. Papriky a červenou cibuli pokrájejte na proužky a osmahněte společně s naloženým masem na oleji.
Potom masovou směsí s paprikami naplňte tortilly, které podávejte přeložené napůl. Kromě guacamole se k pokrmu hodí také rajčatová salsa.
Zdroj: Tijuana Flats, Delish, Serious Eats, Simply Recipes, Once Upon a Chef
Autor: Šárka Cvrkalová