Pečené hrušky s nivou: Zdravá záplava netradiční kombinace chutí

Zdroj: Shutterstock

Na podzim je hrušek všude plno. Proto je právě nyní ideální čas naučit se dělat z nich originální a zdravá jídla. Jedním z nich jsou i pečené hrušky s nivou, medem a mandlemi.

Možná se to zdá na první pohled jako netradiční kombinace, jakmile ale jednou jídlo ochutnáte, pochopíte, proč je v mnoha zemích světa tolik oblíbené. Ve skutečnosti se dělal pokrm už ve středověku, naši předci jednoduše věděli, co je dobré.

Benefity plísňových sýrů

Jednou ze základních surovin, kterou budete na pokrm potřebovat, je niva. I když se jedná o sýr poměrně kalorický a slaný, má mnoho pozitivních vlastností a v malém množství je pro tělo přínosný, píše Independent.

Niva obsahuje především velké množství vápníku. Obecně bychom sice plísňové sýry měli do jídelníčku zařazovat spíše méně, jednou za čas a ve spojení například se zdravým ovocem vám ale rozhodně neublíží.

Pečené hrušky s nivou

Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat 2 hrušky, nivu, med, olivový olej a mandlové plátky. Ovoce nejprve rozkrojte napůl a vykrojte z něj jádřinec.

Potom ho posypte nivou, přelijte medem a posypte trochou mandlových plátků. Ty můžete nejprve opražit na olivovém oleji.

Hrušky potom dejte na plech vyložený pečicím papírem a zapékejte v troubě na 180 °C zhruba 30 minut. Konzumovat je můžete samotné například na svačinu, skvěle se ale hodí také jako doplnění k masu a bramborám.

Zdroj: Medical News Today, Holistic Foodie, Delice Recipes, Independent

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz