Zdeněk Pohlreich: Jak je to s návratem na obrazovku, co říká na kluka s kamením a co doporučuje za jídlo na podzim

Zdenek_Pohlreich
Zdroj: Nextfoto

Zdeněk Pohlreich je velmi oblíbeným a uznávaným šéfkuchařem, který byl jeden čas postrachem restaurací. Ačkoliv by si diváci přáli návrat Ano, šéfe!, tak se jedná opravdu jen o jejich toužebné přání. Pohlreich se nyní pustil do jiného projektu a snaží se zapomenout na kluka s kamením.

Zdeněk Pohlreich byl dlouhá léta hvězdou televize Prima v divácky velmi oblíbeném pořadu Ano, šéfe! Mnoho jeho fanoušků tak velmi smutně přijalo jeho odchod z televize a přechod na Novu.

Návrat ano, ale ne šéfa

Zde pro něj vytvořili pořad Souboj restaurací a vypadalo to, že tím definitivně končí jeho působení na Primě. Deník Blesk ale přinesl v létě informaci, že se šéfkuchař na Primu má vrátit, protože mu byla nabídnuta velká suma.

„Tu informaci jsem veřejně neřekl já, ale určité periodikum, a upřímně moc nevím, na základě čeho. Takže já k tomu popravdě nemám co říct, určitě to skrze média komentovat nechci a u toho by asi mělo zůstat,“ odpověděl vyhýbavě Pohlreich na dotaz serveru Kafe.

Fanoušci však již nadšeně reagovali na informaci s nadějí, že se dočkají pokračování Ano, šéfe! Pro server Extra už byl ale šéfkuchař sdílnější a návrat pořadu dementoval.

„Je to pravda, ale není za tím žádný skandál. Prostě se mě zeptali, jestli tam chci v něčem účinkovat, já se zeptal na všech stranách, kde jsem se potřeboval zeptat, a pak jsem se rozhodl, že v tom účinkovat budu. Takhle jednoduché to bylo,“ vysvětlil s tím, že se tedy bude jednat o nový pořad.

Kluk s kamením

Když už je řeč o pořadu Ano, šéfe! nelze nezmínit jednu z nejvýraznějších epizod natáčenou v Písku. Chvilku slávy si zde užil Ondřej Untermüller alias „kluk s kamením“.

Untermüller ze scénky s šéfkuchařem velmi těží a stala se z něj pseudohvězda.

„Radši se na něj snažím zapomenout, protože to, co jsem o něm slyšel za poslední tři roky… Kdyby si nikdo nevzpomněl, že jsme se setkali v jednom pořadu, byl bych nejspokojenější,“ říká k Untermüllerovi šéfkuchař.

Podzimní gastronomie dle Pohlreicha

Pojďme ale k tématu, které je šéfkuchaři více blízké a tím je bezesporu jídlo. Skončilo léto plné lehkých jídel a začal podzim. Jaká jídla Pohlreich doporučuje pro toto roční období?

Rozhodně používat sezónní suroviny, což prý platí pro jakékoliv roční období.

„Nastupuje zvěřina, jsou houby. Po tom létě se vaří vydatnější jídla, ale recept vám tady asi neřeknu. Vždycky je důležité konzumovat, co je v tom ročním období na nejlepší úrovni,“ uvedl pro server Vlasta s tím, že už je pak na každém, co nakombinuje a uvaří.

Zdroje: Kafe, Extra, Vlasta

Autor: Soňa Jiroutová

Přidat na Seznam.cz