Už jste někdy jedli corn dog? Možná jste se s ním setkali na nějakém festivalu, možná jste o něm jenom slyšeli. My vám prozradíme, jak si ho můžete připravit velmi snadno a rychle doma.
Corn dog je pokrm, který se obvykle prodává v zahraničí v pouličních stáncích jako rychlá svačina. U nás se s ním setkáte výjimečně například na festivalech, prodávají ho i některé pražské restaurace.
Jedná se o párek, popřípadě párek se sýrem, který je smažený v kukuřičném těstíčku a podává se s kečupem, hořčicí, BBQ omáčkou, nebo se smaženou cibulkou.
Americká pochoutka
Podle webu Tasting Table byl corn dog viděn už v roce 1942 v Texasu. Začali je zde na ulici prodávat umělci a bratři Neil a Carl Fletcherovi.
Skutečnými vynálezci jsou ale podle psaných záznamů George a Vera Boyingtonovi, kteří už v roce 1941 vlastnili hostinec, kde párky obalené v těstíčku a podávané na tyčce prodávali.
Brzy ale zkrachovali a na jídlo se zapomnělo. Oživili ho až později právě Fletcherovi, kteří přidali typické servírování s omáčkami a cibulkou.
Jak připravit corn dog doma
Domácí příprava corn dogu je snadnější, než byste si možná mysleli. Potřebovat budete jen párky, 180 mililitrů mléka, sůl, 2 vejce, 15 gramů hladké mouky, 90 gramů kukuřičné mouky, cibuli, hořčici a kečup.
Mléko, vejce, hladkou mouku, sůl a kukuřičnou mouku smíchejte na husté těstíčko. Párky napíchněte na špejli a v těstě je obalte. Ihned je pak ponořte do rozpáleného oleje.
Mezitím si na pánvi osmažte najemno nakrájenou cibulku. Obalený a osmažený párek potřete hořčicí a kečupem, posypte cibulkou a můžete podávat.
Zdroj: Food For Thought, All Recipes, Tasting Table
Autor: Šárka Cvrkalová