Někteří lidé si myslí, že grenadina je sirup vyrobený z třešní. Ve skutečnosti jsou ale jeho hlavní přísadou granátová jablka. Grenadina nachází uplatnění především v míchaných nápojích. Mít ji doma se rozhodně vyplatí a my vám nyní prozradíme, jak si ji připravit.
Grenadina má sytě červenou barvu a specifickou hořkosladkou chuť. Právě proto se používá při tvorbě různých drinků, kterými můžete ohromit nejen chuťové pohárky hostů.
Jedním z typických nápojů z grenadiny je například Tequila Sunrise. K těm dalším známějším patří třeba Bahama Breez, Roy Rogers nebo Boston. S čím si ji doma zkombinujete vy, je jen na vás.
Domácí grenadina proti nemocím
Grenadina je bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínů. Naše babičky ji míchaly, aby ji používaly při nemocích.
Granátové jablko totiž likviduje bakterie a bacily v těle, zároveň je silně protirakovinné, antivirové a posiluje imunitu.
Na přípravu domácí grenadiny budete potřebovat 3 granátová jablka, 3 lžíce cukru, 2 decilitry vody, následně pak na podávání perlivou vodu, citron a led.
Příprava grenadiny
Granátová jablka rozpulte a lžičkou z nich vyloupejte jadýrka, která dáte do hrnce. Přidejte k nim vodu a nechte je 10 minut vařit. Pak přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Nechte hodinu směs vylouhovat.
Následně nápoj slijte a přes sítko propasírujte do sirupu vnitřek jadérek. Sirup pak podle chuti řeďte perlivou vodou a podávejte s kolečkem citronu.
Pokud se ale nebojíte, existuje celá řada rad, jak s grenadinou experimentovat. Vyzkoušejte alkoholické i nealkoholické nápoje a staňte se tím, jehož drinky budou přátelé obdivovat.
Zdroj: The Culinary Chase, The Spruce Eats
Autor. Šárka Cvrkalová