Nevíte, co s cuketami? Připravte delikátní polévku podle Moniky z Přátel

Zdroj: Shutterstock

Courteney Cox, všem známá jako Monika z Přátel, je zastánkyní zdravého životního stylu. U ní se však nejedná o prázdné fráze. Každý den se věnuje některé ze široké palety sportovních aktivit a svým fanouškům představuje své zdravé recepty.

Americká herečka Courteney Cox se proslavila jako Monika Gellerová v seriálu Přátelé. Mimo celosvětově úspěšného sitcomu si zahrála třeba v hororové sérii Vřískot nebo komediálním seriálu Město žen, za jehož hlavní roli byla dokonce nominována na cenu Zlatý glóbus.

Životní styl Courteney Cox

Tento rok oslavila Courteney 59. narozeniny, ale díky cvičení a zdravému stravování vypadá alespoň o deset let mladší. Do své cvičební rutiny zařazuje několik tréninků, od pilates, cvičení v posilovně a kardio tréninků až po budokon jógu, která spojuje jógu, bojové umění a meditaci.

Co se týká stravování, spíše než na diety se spoléhá na vyváženou stravu, která se skládá z tuků, vlákniny, sacharidů a bílkovin. Jak ale uvádí web Sportskeeda, sacharidy konzumuje pouze v malém množství a ze zdravějších zdrojů, jako je například zelenina. Důraz klade také na pitný režim. Denně se snaží vypít alespoň dva litry vody, které doplňuje zeleninovými šťávami.

Veganská polévka podle Courteney Cox

Stejně jako Monika Gellerová ze seriálu Přátelé je i herečka Courteney Cox skvělá kuchařka a na svých sociálních sítích sdílí své recepty. Jedním z nich je i na přípravu velmi snadná veganská polévka z pórku a cukety.

Na veganskou polévku Courteney Cox budete potřebovat 4 velké cukety, 1 a 1/2 šálku kešu oříšků, 8 šálků zeleninového vývaru, 2 pórky, olivový olej, sůl, bílý nebo černý pepř, chilli vločky (nepovinné) a 3 až 5 stroužků česneku.

Nejprve namočte kešu oříšky na jednu hodinu do vody. Poté dno hrnce zalijte olivovým olejem a přidejte stroužky česneku s velkou špetkou soli. Nakrájejte pórek a 5 až 10 minut restujte, dokud nezměkne. Cukety nakrájejte na plátky a přidejte je do hrnce s pórkem. Posypte solí a lžičkou pepře.

Pokud máte rádi pikantní polévky, můžete přidat i chilli vločky. Následně přilijte 8 šálků zeleninového vývaru. Přidejte namočené kešu oříšky a vše důkladně promíchejte. Obsah hrnce přiveďte k varu, přiklopte pokličkou a nechte vařit asi 45 minut.

Poté můžete směs přidat do mixéru nebo ji ručním mixérem rozmixovat na pyré. Těm, kdo nejsou vegany, ale chtějí polévku vyzkoušet, doporučuje Courteney na závěr přidat nastrouhaný sýr pecorino.

Zdroj: Curly tales, PureWow, Sportskeeda

Autor: Dominika Jandorová

Přidat na Seznam.cz