Zmrzlinový chleba zní na první dojem jako něco velmi zvláštního. A ještě podivnější je informace, že vám na jeho přípravu stačí vlastně jen tři suroviny. Ve skutečnosti jde ale o pokrm, který budete chtít v létě dělat opravdu často.
Pravděpodobně nikdo z nás neznáme nikoho, kdo by neměl rád zmrzlinu. Napadlo vás ale někdy kombinovat ji s moukou? Pokud ne, po přečtení tohoto receptu nejspíš změníte názor.
Jen tři suroviny
Zmrzlinový chleba je měkký, vláčný, sladký. Dá se konzumovat místo dezertu, ale třeba také jako snídaně nebo odpolední svačinka. A na jeho přípravu skutečně potřebujete pouze tři suroviny.
Ať už patříte k lidem, co mají rádi jahody, čokoládu nebo vanilku, v tomhle případě je to vlastně jedno. Na přípravu chleba si můžete zvolit jakoukoli příchuť zmrzliny, bude tak pokaždé chutnat trochu jinak.
Kromě zmrzliny si připravte už jen mouku a kypřicí prášek. Z těchto tří surovin vytvoříte dokonalý dezert, kterým jistě ohromíte všechny své známé.
Nenáročný postup
Pokud v kuchyni patříte k začátečníkům, kteří si právě nevěří, můžete si být jisti, že zmrzlinový chléb připravit zvládnete i vy. Postup je totiž velmi snadný.
Mouku smíchejte s kypřicím práškem. Následně do směsi přidejte zmrzlinu a vytvořte spíše tužší těsto. To potom vmačkejte do pečicí formy na chleba.
Troubu předehřejte na 280 °C a chléb pečte asi 45 minut. Zda je hotový, zjistíte vpichem špejle. Pokud se k ní nebude těsto lepit, můžete chleba vyndat, počkat, až vychladne a následně servírovat.
Zdroj: The Hungry Housewife, Real Housemoms, The Spruce Eats
Autor: Šárka Cvrkalová