Milujete tortilly, ale jste si vědomi toho, že se nejedná o zrovna zdravé a nízkokalorické jídlo? Pak je tento recept na květákové tortilly určený přímo pro vás. A jako bonus můžete těsto použít i jako základ pro pizzu.
Kromě všech již zmíněných bonusů tohoto receptu přidáme ještě jeden, a to velmi významný. Budete na něj totiž potřebovat jen 3 ingredience.
Postup na těsto
Nebudeme vás déle napínat a rovnou vám svěříme potřebné tři ingredience. Budete potřebovat 2 hrníčky květákové rýže, 2 vejce a 1 lžíci kokosové moučky.
Květák uvaříte metodou, na kterou jste zvyklí. Dle autorky receptu je nejrychlejší mikrovlnná trouba, ale když už má být recept zdravý, tak spíše zvolte jiný způsob.
Následně vymačkejte přebytečnou vlhkost do bavlněné utěrky. Vysušený květák vložte do mísy a přidejte zbylé ingredience ve výše uvedeném množství. Solí a pepřem dochuťte dle vlastního uvážení.
Pokud byste chtěli recept oživit, server Recipe Girl doporučuje přidání koriandru.
Připravené těsto je třeba upéct
Těsto není třeba vyválet ani používat lis, postačí vaše ruce, kterými vytvarujete potřebnou velikost a tvar. Ze zmíněného receptu lze vytvarovat přibližně 6 plochých placek.
Placky položte na pekáč vyložený pečicím papírem a pečte při 190 °C přibližně 10 minut. Poté placky otočte a pečte dalších 5–7 minut.
Následně upečené placky nechte vychladnout 10 až 15 minut ideálně na mřížce.
Kolečka dopečte na pánvi
Tím však tortilly ještě nejsou hotové. Připravte si pánev s trochou oleje a kolečka z obou stran orestujte.
Takto připravené tortilly pomocí bavlněné utěrky zbavte nadbytečného oleje a máte hotovo.
Nyní již tortillu doplníte o vše, co máte rádi, a můžete servírovat.
Pokud vám nějaké placky zbyly, není třeba je vyhazovat, ale rozhodně je nenechávejte venku při pokojové teplotě.
Můžete je uložit do lednice, kde vydrží přibližně týden, nebo do mrazáku, kde mohou zůstat až tři měsíce.
Zdroj: Low Carn Yum, Recipe Girl
Autor: Soňa Jiroutová