První dva adventní týdny se Lucie Borhyová chlubila svým novým videoklipem, ve kterém se snažila fanouškům ukázat, že umí kromě moderování i zpívat. Pak ale zjistila, že jí to moc nevyšlo, a přišel tedy čas vnést lidem vánoční pohodu do domácností jinak. A tak začala Lucka s pečením cukroví.
Vánoce Lucie Borhyová miluje. Svěřuje se s tím svým sledujícím každý rok, a ani letos si neodpustila přidat na sociální sítě pár dojemných slov o tom, jak jsou Vánoce krásné. A to jak při první adventní neděli, kdy sdílela právě zmíněný videoklip, tak i při těch dalších.
„Přeji vám ze srdce krásnou druhou adventní neděli. Mám moc ráda tu předvánoční atmosféru. Hlavně rodinnou pohodu, vánoční trhy, svařáček nebo vůni trdelníků. A jak si to užíváte nejraději vy?“ zeptala se Lucie během druhé adventní neděle. O týden později pak sdílela další sváteční fotku.
Tentokrát se nerozepsala tolik. Vzkázala fanouškům jen to, že jim přeje krásný předvánoční den. Její příspěvky se zkracují a není se čemu divit. S příchodem Vánoc má totiž plné ruce práce s pečením cukroví. Jak prozradil server Blesk, každý rok dělá Borhyová doma třeba pracny.
Peče je po kilech
Na pečení vánočního cukroví se moderátorka každý rok velmi těší. Dělá jí radost, když lidem chutná to, co připraví. Pracny prý peče rovnou po kilech, protože opravdu rychle mizí.
„Pečeme několik druhů cukroví každý rok, je to naše rodinná tradice. Ale máme hned několik tradic najednou. Třeba každou adventní neděli zapalujeme svíčku na věnci. Scházíme se u toho celá rodina, zpíváme koledy, pečeme cukroví, jezdíme na trhy nebo chodíme na hřbitov zavzpomínat na své blízké,“ popsala Blesku.
Fanouškům pak vzkázala: „Tak ať se vám všem plní i ta nejtajnější přání.“ Nenápadně si tím udělala reklamu na vlastní písničku právě s tímto názvem. Pustit si ji můžete třeba k pečení cukroví, na které dala Lucie médiím recept.
Snadný recept podle Borhyové
Na pracny podle Borhyové budete potřebovat 250 gramů polohrubé mouky, 250 gramů moučkového cukru, 260 gramů másla, 120 gramů mletých ořechů, 30 gramů kakaa a 1 lžičku skořice.
Všechny suroviny jednoduše smíchejte a propracujte z nich tuhé těsto, které zabalte do fólie a nechte přes noc odležet v lednici. Druhý den z něho můžete začít připravovat cukroví. Formičky si vymažte tukem, těsto do nich napěchujte a následně vše pečte na 160 °C zhruba 20 minut.
Zdroj: Blesk, YouTube, instagram
Autor: Šárka Cvrkalová