Vánoční svátky se blíží mílovými kroky. V domácnostech postupně vrcholí přípravy. Uklízí se, peče cukroví, vánočně se zdobí okna. A kromě pečeného cukroví s chutí připravujeme i to nepečené.
Mnohým z nás tak na svátky nesmí chybět vosí hnízda. Někdo jim říká také včelí úly. Ať už jim říkáte jakkoli, možná je máte také rádi. Zkuste je podle tohoto receptu.
Dokonalé včelí úly z margotky
Web Prima Inspirace radí připravit tuhle vánoční dobrotu z těchto surovin: 4 nastrouhané margot sušenky, 40 g mletých piškotů, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 4 lžíce kvalitního kakaa, 2 lžíce brandy.
Všechny suroviny dejte do mísy, promíchejte a vypracujte těsto. To poté vrstvěte do speciálních formiček na úly. Vnitřek úlů můžete naplnit něčím, co máte rádi. Přiklopte piškotem a máte hotovo.
Přidat můžete i rum
Do některých vánočních receptů neodmyslitelně patří rum. S touto surovinou lze připravit i vosí hnízda – inspirujte se receptem z webu vosí hnízda.
Na přípravu potřebujete: 4 sušenky margot, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 80 g piškotů, 4 polévkové lžíce kakaa, 2 až 3 lžíce rumu, piškoty, cukr na obalení. Na náplň pak: 100 g másla, 50 g cukru a 2 lžíce rumu.
Tyčinky margot nechte alespoň 2 hodiny předem v lednici. Poté je nastrouhejte, přidejte k ostatním surovinám a vypracujte těsto. S ním plňte formičky na vosí hnízda. Do úlů s pomocí vařečky udělejte důlek, který naplňte připraveným krémem. Spodní část přiklopte piškotem.
Zdroj: primainspirace.cz, vosihnizda.cz
Autor: Natálie Kabourková