K vánočním svátkům se neodmyslitelně pojí pečení vánočního cukroví. Už koncem listopadu to v mnoha domácnostech začíná příjemně vonět perníčky nebo třeba lineckým.
Kromě klasiky, kterou jsou například vanilkové rohlíčky nebo plněné ořechy, nesmí některým z nás na Vánoce chybět Masarykovo cukroví. Připravujete ho doma i vy?
Masarykovo cukroví je výborné a zároveň jednoduché
Někomu stačí tři druhy cukroví, jiný má rád na výběr, proto se nespokojí jen s několika druhy. Mezi tradiční staročeské recepty podle webu České televize jednoznačně patří i Masarykovo cukroví.
Je škoda, že se na něj tak nějak zapomíná. Masarykovo cukroví je vynikající svou chutí, zároveň není nijak zvlášť náročné na přípravu.
Upečte si na Vánoce cukroví našich babiček
Naše babičky nedaly na Masarykovo cukroví dopustit. Jděte letošní Vánoce v jejich stopách a tohle cukroví si doma také upečte.
Web Apetit Online udává použít do receptu 180 g lískových ořechů, 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g cukru krupice, 1 polévkovou lžíci kakaa, 1 žloutek a moučkový cukr na obalení.
Ořechy nasekejte, přidejte k nim zbylé suroviny a vypracujte těsto. Z těsta vytvarujte válečky, které zabalte do potravinářské fólie a vložte do lednice, kde je nechte ztuhnout. Po vytažení z lednice nakrájejte na kolečka, která pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Ještě horké obalte v moučkovém cukru.
Jak v cukroví vyzrát na oříšky, aby nebyly tvrdé
Bojíte se, že oříšky použité v Masarykově cukroví budou tvrdé? Web MlsnáVařečka radí skvělý trik, jak vyzrát na tvrdé oříšky, aby cukroví nic nezkazilo.
Den předem je namočte do vody, díky čemuž nebudou v upečeném cukroví vůbec tvrdé, ale naopak na skus měkké.
Zdroj: ceskatelevize.cz, magazin.recepty.cz, apetitonline.cz, mlsnavarecka.cz
Autor: Natálie Kabourková