Laďka Něrgešová je svými recepty proslulá. Pravidelně se totiž dělí o různé dobroty, ať už na sladké, či na slané pokrmy. Jinak tomu nebude ani dnes, kdy vám přinášíme recept na její kakaové housky.
Ladčiny recepty bývají nejen velmi chutné, ale zároveň i snadné na přípravu. Kakaové houstičky tak dokáže připravit i naprostý začátečník.
Houstičky trochu jinak
Když se řekne houska, mnoha lidem se představí známá klasika. My vás dnes chceme inspirovat k přípravě sladké varianty.
Kakaové housky podle Laďky Něrgešové jsou nenáročné jak na přípravu, tak na suroviny. Pokud si chcete zpříjemnit den něčím sladkým na zub, jsou tyhle housky ideální volba.
Kakaové housky podle Laďky Něrgešové
Na přípravu netradičního kynutého pečiva potřebujete 300 g hladké mouky, 120 ml mléka, 50 g másla, 1 vajíčko, špetku soli a jeden balíček sušeného droždí.
Z těchto surovin nejdříve vypracujte hladké těsto, které ihned rozdělte na tři třetiny. Do jedné třetiny přimíchejte 3 lžíce kakaa a 3 lžíce mléka.
Propracujte, obě těsta zabalte zvlášť do misky přikryté potravinářskou fólií a nechte 90 minut kynout. Poté vezměte kousek bílého těsta, do kterého zabalte kousek tmavého těsta. Vyválejte na placky, kterou uprostřed nařežte, srolujte a stočte do tvaru kolečka.
Takto připravená kolečka dejte na plech, přikryjte utěrkou a nechte ještě 20 až 30 minut kynout. Poté lehce postříkejte vodou a dejte péct na 170 °C cca 15 až 20 minut. Po vytažení z trouby ještě horké housky potřete máslem.
Zdroj: Facebook
Autor: Natálie Kabourková