Věděli jste, že připravit si domácí pudink bez práškového polotovaru není tak těžké, jak by se na první pohled mohlo zdát? Pro přípravu toho domácího budete potřebovat jen pár surovin.
Výhodou domácího pudinku je kromě faktu, že je prostě domácí, také to, že si jej můžete dochutit dle sebe. A navíc poměrně jednoduše.
Vanilkový pudink
Na internetu můžete najít mnoho receptů. Některé jsme pro vás vybrali a představíme vám je v tomto článku.
Dle receptu na serveru Apetit si vanilkový pudink můžete připravit z 500 ml plnotučného mléka, 3 lžic krupicového cukru, 2 lžic kukuřičného škrobu, 3 žloutků a vanilkového lusku.
Nejdříve si vyšleháte žloutky, přidáte vanilkový lusk a společně s dvěma třetinami mléka, cukrem a špetkou soli vše pozvolna přivedete k varu.
Žloutky přidáte do směsi až na závěr, chvilku povaříte a domácí vanilkový pudink je hotový.
Různé varianty
Jak to tak bývá, máte možnost si zvolit několik variant receptů dle ingrediencí. Recept se smetanou přinesla například Prima Fresh.
Na tento recept si připravte: 600 ml smetany, 5 žloutků, 1 lžíci škrobu, 1 vanilkový lusk, 3 lžíce cukru.
Smetanu promícháte v hrnci s cukrem, přidáte vanilkový lusk a přivedete k varu. Poté vyjmete lusk a přidáte žloutky, které si předtím vyšleháte se škrobem.
Směs vaříte do té doby, než zhoustne a máte hotovo! Nyní už jen k pudinku přidejte piškoty, ovoce, šlehačku nebo cokoliv, co máte rádi.
A například známý cukrář Josef Maršálek do směsi přidává ještě máslo tzv. na přilepšenou. Na závěr tedy ještě jeho recept.
Budete potřebovat 500 ml mléka, 80 g žloutků, 85 g cukru, 40 g škrobu, 1 vanilkový lusk a a 50 g másla. Všechny ingredience smícháte dohromady a přivedete k varu. Vaříte, dokud nepřestanete cítit syrový škrob.
Přejeme dobrou chuť!
Zdroje: Apetit, Prima Fresh, Region Český rozhlas
Autor: Soňa Jiroutová