Laďka Něrgešová není jen známá česká moderátorka, ale také milující maminka a skvělá hospodyňka. Již nejednou jsme se u ní mohli inspirovat něčím dobrým na zub.
Laďka ukazuje, že se rozhodně nebojí ani netradičních kombinací chutí a surovin. Důkazem jsou její koprové buchty. Ještě než je okamžitě odsoudíte, měli byste je ochutnat.
Zajímavá kombinace
Když se řekne kopr, vybavíme si třeba tradiční koprovou omáčku nebo třeba kulajdu. Slané pokrmy si s koprem představit umíme.
Co ale koprové buchty? Pro někoho naprosto nepředstavitelná kombinace. Laďka Něrgešová ale na svém instagramu předvedla, že se toho nebojí.
Zkusíte koprové buchty?
Pokud se stejně jako oblíbená česká moderátorka nebojíte zkusit doposud nevyzkoušené, dejte na její radu a připravte si doma koprové buchty.
Budete na ně potřebovat 230 ml mléka, půlku kostičky droždí, hrst hladké mouky na kvásek. Smícháte a necháte ho vzejít. Těsto poté připravíte z 500 g hladké mouky, špetky soli, 3 lžic zakysané smetany a 40 g másla. Vypracujete těsto, které necháte vykynout.
Poté si ruce potřete olejem a propracujete těsto na pracovní desce. Rozválíte na placku, nařežete na obdélníky a posypete koprem a rozdrceným balkánským sýrem. Zabalíte do roliček a poskládáte do pekáče vystlaného pečicím papírem. Potřete vejcem, posypete sezamem a budete péct cca 35 minut na 200 °C.
„A nevošklebujte se. Tohle je fakt dobrý!“ připsala Laďka Něrgešová ke svému příspěvku zveřejněnému na sociálních sítích.
Autor: Natálie Kabourková