Kdo by nemiloval bramboráky? Při jejich přípravě voní celá domácnost. Dají se jíst samotné, jsou také skvělou přílohou k některým pokrmům – například klasickému flamendru.
Každý z nás připravuje bramboráky trochu jinak, zároveň si je trochu jinak vychutnává. Pokud se nebojíte lehce netradiční kombinace, pak si zkuste připravit bramboráky se smaženými vejci. Vsadíme se, že vám tahle dobrota učaruje už po prvním soustu.
Křupavý bramborák se smaženým vejcem
Dostali jste chuť na dokonale křupavý bramborák společně se smaženým vejcem? Pokud jste tenhle pokrm ještě nikdy předtím neochutnali, máte se rozhodně na co těšit.
Web Fresh iPrima radí s receptem: potřebujete 2 větší brambory, jednu mrkev, 100 g čedaru, dvě jarní cibulky, 4 vajíčka, 2 polévkové lžíce špaldové hladké mouky, lžičku kurkumy, mletý římský kmín, řepkový olej na smažení, trochu koriandru a sůl.
Jak postupovat? Příprava není náročná, není se čeho obávat. Nejdříve oloupejte brambory, nastrouhejte je nahrubo, přidejte nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhaný čedar. Poté najemno pokrájejte jarní cibulku a přidejte ji k ostatním surovinám.
Do misky dále přijde jedno vajíčko, mouka, mletý římský kmín, kurkuma a sůl. Směs je třeba dobře promíchat, poté doporučujeme nechat 5 až 10 minut odstát a odpočinout. Na pánvi nechte rozehřát olej, na kterém následně smažte bramboráky. Opečte je z obou stran dozlatova.
Jakmile je budete otáčet na druhou stranu, s pomocí naběračky udělejte do směsi důlek. Vyklepněte do něho jedno vajíčko, posolte a pánev přikryjte pokličkou. Zmírněte teplotu plotny a nechte 5 minut péct, dokud bílek neztuhne. Na talíři ozdobte nasekaným koriandrem.
Podávejte bez další přílohy
Jak píše web Svět kreativity, tento pokrm už si nevyžaduje žádnou další přílohu, proto jej můžete podávat samotný. Zastane nejen chutný oběd, ale je skvělý i jako teplá večeře.
Pokud přece jen budete mít pocit, že vám k pokrmu něco chybí, můžete bramboráky s vejcem doplnit o chutný zeleninový salátek.
Zdroj: fresh.iprima.cz, svetkreativity.cz
Autor: Natálie Kabourková