Radek Kašpárek je úspěšný český kuchař, kterého znají fanoušci například jako jednoho z porotců v pořadu MasterChef. V současné době si plní jeden ze svých velkých snů, kterým je otevření restaurace někde na opravdu rušném místě.
Kašpárek si toho v poslední době na svá bedra naložil možná až příliš. Nedávno u něho dokonce došlo ke kolapsu, po kterém by si normální člověk řekl, že je potřeba trochu zpomalit. On ale naopak rozjíždí byznys ve velkém.
Když jel Radek autem a začalo se mu dělat špatně, nejprve se obával, že jsou to problémy se srdcem. Nakonec se ukázalo, že za celý kolaps mohl nahromaděný stres. Ani tak by ale podle doktorů neměl své zdraví podceňovat.
Měl prý bobky
„Jel jsem z práce a bylo mi tak zle, že jsem byl rád, že jsem vůbec dojel domů. Manželka mi hned volala sanitku, protože se mi špatně dýchalo, na hrudi jsem cítil tlak a brněla mě levá ruka,“ popsal Radek Kašpárek pro Extra.
„Měl jsem vážně bobky, nebudu vám nic nalhávat,“ dodal s tím, že doktoři nakonec usoudili, že je to z přetažení. Místo toho, aby slavný kuchař myslel na odpočinek, se teď chlubí otevřením nové restaurace, a to v pěkně rušném místě.
I tak ale tvrdí, že se pokusí se více šetřit. „Tělo se ozvalo a já ten signál budu vážně respektovat. Byl to zdvižený varovný prst. Člověk se honí, aby zabezpečil děti, aby se měly dobře. Už si ale uvědomuju, že k čemu by jim to všechno bylo, kdyby přišly o otce. Musím víc myslet na ně i na manželku a trošku zvolnit,“ řekl.
Tady podnik zkrátka chceš
„Tady prostě chceš mít novou restauraci! Vevnitř tohoto domu probíhá rozsáhlá rekonstrukce, abychom mohli společně otevřít nový velký podnik plný skvělého jídla a zábavy!“ napsal Radek u videa, na kterém ukázal pražský orloj a proti němu budovu, kde roste nová restaurace.
Fanoušci jsou z jeho plánů nadšení a podporují ho ve velkém. „Klobouk dolů a obrovský respekt před tímto velkým soustem. Ovšem kdo jiný, než rázný kluk z Ostravy by se ho měl zhostit se ctí a obrovskou pokorou?“ napsal jeden sledující.
Jediné, čeho se lidé obávají, je, že nestihnou po dokončení podniku udělat rezervaci. Podle fanoušků Kašpárka bude totiž restaurace stále narvaná k prasknutí. On sám nejspíš jen s úsměvem doufá, že tomu tak skutečně bude.
Autor: Šárka Cvrkalová