Domácí horký cider příjemně zahřeje po těle. Připravit ho můžete na nespočet způsobů

Zdroj: Shutterstock

I když podzim dokáže lahodit oku při pohledu na barevně rozkvetlé stromy, umí se díky stále chladnějšímu počasí dostat nepříjemně pod kůži. Možná už se vám stalo, že jste se domů vrátili promrzlí, protože podzimní počasí dokáže být nevyzpytatelné.

Jak se v takovou chvíli zahřát? Co třeba s pomocí domácího horkého cideru. Připravíte si ho během chvíle, skvěle si na něm pochutnáte, a ještě vás zahřeje po těle. Ideální kombinace!

Kořeněný horký cider

Pokud máte rádi výraznější kořeněné chutě, přijde vám tento recept zaručeně k dobru. Vychutnejte si ho během podzimního večera, třeba u televize při sledování oblíbeného seriálu nebo pěkného filmu.

Potřebujete: jablečný mošt, třtinový cukr, hřebíček, dvě tyčinky skořice, badyán, pomerančovou kůru. Všechny ingredience vložte do hrnce a společně přiveďte k varu. Nechte chvíli probublat a poté podávejte.

Horký jablečný cider

Pokud se chcete zahřát po dni stráveném v pochmurném podzimním počasí, sáhněte po horkém jablečném cideru. Podle webu allrecipes.com je to ideální způsob, jak se prohřát, a ještě si skvěle pochutnat.

Na přípravu potřebujete: jablečný mošt, javorový sirup, skořicové tyčinky, hřebíček, několik kuliček nového koření, citronovou a pomerančovou kůru.

Příprava je zde opět velmi snadná. Všechny suroviny dejte ho hrnce, přiveďte k varu, nechte chvíli provařit, a následně pijte pěkně horký.

Připravit si ho můžete pokaždé jinak

Podle webu simplyrecipes.com je horký cider skvělý v tom, že si ho pokaždé můžete vychutnat trochu jinak. Existuje totiž mnoho variací a chutných receptů.

Do horkého domácího cideru tak můžete přidat například i aromatický muškátový oříšek. Někdo nedá dopustit na přidání kapky alkoholu, například rumu – váš domácí cider bude mít hned jiné grády.

Zdroj: thespruceeats.com, allrecipes.com, simplyrecipes.com

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz