Máte stále hromadu sladkých jablíček, která se vám letos urodila na zahradě? Pokud už nevíte, co s nimi a jablečného štrůdlu už máte plné zuby, zkuste jednoduchý jablečný koláč.
Skvělá na něm není jen jeho chuť, ale také jednoduchá příprava a minimum ingrediencí, ze kterých ho dokážete během chvíle vykouzlit.
Jablka bychom měli jíst každý den
Možná už jste někdy slyšeli o tom, že bychom měli každý den sníst alespoň jedno jablko. Možná už ale nevíte, proč tomu tak je.
Jablka jsou nabitá různými živinami, které naše tělo potřebuje. Najdete v nich vitamín C, vlákninu, draslík, vitamín K i minerální látky, jako je mangan nebo měď.
„Pokud chcete příznivý vliv jablek na zdraví využít na maximum, jezte je se slupkou. Slupka jablek totiž obsahuje polovinu z celkového množství vlákniny v jablkách a velké množství polyfenolů,“ doplňuje web cs.medlicker.com.
Snadný jablkový koláč jen ze 3 surovin
Chutný domácí dezert nemusí být namáhavý nebo komplikovaný. Tento jednoduchý recept na jablečný koláč vyžaduje pouze tři ingredience a minimum úsilí.
Na přípravu snadného jablečného koláče potřebujete 125 g povoleného másla, 200 g polohrubé mouky a jablka nebo jablkové pyré. Pokud by se vám moučník zdál málo sladký, můžete přidat cukr.
Příprava je snadná. Máslo smíchejte s moukou, vznikne vám drobenka. Zapékací misku vymažte máslem, na dno vyskládejte pokrájená jablka nebo jablkové pyré a zasypte těstem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte, dokud nebude těsto zlatavé.
Zdroj: cs.medlicker.com, sweetpeaskitchen.com, mashed.com
Autor: Natálie Kabourková