Dýně a podzim k sobě neodmyslitelně patří. Právě v tomto ročním období se naše stoly prohýbají pod spoustu dýňových dobrot. Kdy jindy si je vychutnat než právě na podzim, kdy nás k tomu tohle samotné roční období doslova vybízí?
Dýně se dá zpracovat na sladko i na slano. Výborná je dýňová polévka nebo dýňový koláč. Dnes vám přinášíme recept na dokonale měkoučké dýňové sušenky.
Vychutnejte si krásně měkké dýňové sušenky
Pokud patříte k fanouškům dýně a rádi z této suroviny vaříte či pečete, jste na správném místě. A pokud máte navíc rádi sladké dobroty, je dobře, že si čtete dnešní článek.
Středobodem dnes budou dýňové sušenky. Ale ne jen tak ledajaké! Přinášíme vám recept na dokonale měkké a kouzelně sladké dýňové sušenky, po kterých se u vás doma zaručeně jenom zapráší.
Tip, který se bude hodit
Pakliže jste někdy pracovali s dýní a připravovali z ní něco dobrého na zub, pak určitě víte, že dýně v sobě obsahuje nemalé množství vody.
Její vlhkost je skvělá pro chleby a koláče, ale ne nutně pro sušenky. Odstraněním přebytečné tekutiny zajistíte hustou strukturu bez ztráty chuti, jak doporučuje web sallysbakingaddiction.com.
Připravte si je doma i vy
Dostali jste chuť na měkoučké dýňové sušenky? Na jejich výrobu budete potřebovat 340 g dýňového pyré, 375 g mouky, balíček prášku do pečiva, čajovou lžičku jedlé sody, špetku soli, jeden a půl lžičky mleté skořice, špetku mletého zázvoru, 170 g másla, 200 g třtinového cukru, jedno větší vejce a dvě lžíce mléka.
Dýni oloupejte, rozmixujte a zbavte přebytečné vody. Smíchejte všechny suroviny a vypracujte husté těsto. Nelekejte se, pokud bude těsto lepivé – pro lepší práci s těstem si můžete namočit ruce.
Jakmile bude těsto hotové, vyložte plech pečicím papírem a rukou nebo s pomocí lžíce vytvářejte na plechu malé bochánky.
Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte, dokud se okraje nezačnou zbarvovat do hnědé barvy. Bude to trvat jenom chvíli!
Zdroj: sallysbakingaddiction.com, inbloombakery.com, verybestbaking.com
Autor: Natálie Kabourková