Stačí kousek kuřecího masa a alobal, rázem vám vznikne chutné jídlo, na kterém si můžete pochutnat nejen k obědu, ale i k večeři. Do alobalu kromě kuřecího masa můžete přidat cokoli, co vám chutná nebo co máte zrovna po ruce.
Existuje mnoho chutných způsobů, jak se dá kuře připravit v alobalu – ať už doma v troubě, nebo v létě venku na grilu. Přinášíme vám pár zajímavých receptů, které určitě musíte vyzkoušet.
Kuřecí maso s brokolicí a rýží
Nejlepší jsou ty recepty, které si nevyžadují příliš mnoho času, a přesto vás se svou chutí dokážou okouzlit. Připravte si: 4 kuřecí prsa, 2 balíčky rýže, polovinu brokolice, 4 polévkové lžíce olivového oleje, 2 hrníčky vody, sůl a pepř.
Rýži namočte do vody a nechte ji tam pět minut. Poté rýži rovnoměrně rozprostřete na kus alobalu. Na rýži položte kuřecí prsa, ta ochuťte libovolným kořením, solí a pepřem. Přidejte několik růžiček brokolice, olivový olej a zabalte do alobalu. Ten poté vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 40 až 45 minut, radí web Insanely Good Recipes.
Kuřecí maso s bramborem a ananasem
Pokud se nebráníte kombinaci sladké a slané chutě, určitě musíte vyzkoušet pečené kuřecí maso s bramborem a ananasem. Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat 4 kuřecí prsa, 1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 2 větší brambory, 1 menší cibuli, plechovku ananasu a koření dle vlastního výběru.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka. Papriky omyjte, zbavte semínek a pokrájejte na proužky. Připravte si alobal, na který vyskládejte brambory, položte na ně kuřecí prsa, ochuťte vámi vybraným kořením, přidejte nakrájenou papriku i cibuli a vše společně zabalte.
Vložte do trouby předehřáté na 220 °C, pečte 25 minut, poté otočte a pečte dalších 25 minut.
Pečené kuřecí maso na řecký způsob
Lákají vás řecké chutě? Tak pro vás máme chutný recept. Rozhodnete-li se ho připravit, potřebujete tyto suroviny: 4 kuřecí prsa, 100 g feta sýru, 2 lžíce čerstvého kopru, 30 g oliv, 1 červenou cibuli, 2 zelené papriky, 2 větší brambory, 2 stroužky česneku, olivový olej, trochu červeného vína, plátek citronu, sůl a pepř na dochucení.
Na připravený alobal vyskládejte oloupané a na kolečka nakrájené brambory, přidejte kuřecí prsa, která dochuťte vámi vybraným kořením, poté následuje pokrájená zelenina. Vše zalijte malým množstvím červeného vína a pokapejte olivovým olejem.
Navrch přidejte ještě sýr feta a plátek citronu. Všechny suroviny pečlivě zabalte do alobalu a ten vložte do trouby předehřáté na 220 °C, kde pečte cca jednu hodinu.
Zdroj: insanelygoodrecipes.com, gimmedelicious.com, lecremedelacrumb.com, kelseynixon.com
Autor: Natálie Kabourková