Asi každému už se někdy stalo, že si chtěl na pečivo namazat máslo a zjistil, že je ztuhlé natolik, že se s ním vůbec nedá pracovat. Většina z nás totiž máslo skladuje v lednici, aby nám co možná nejdéle vydrželo. Problém nastává ve chvíli, kdy na něho dostaneme chuť, ale kvůli jeho ztuhlé konzistenci se nedá vůbec roztírat.
Na tento častý problém vyzrála Dana Batulková společně s dcerou Marianou. Právě ta na svém instagramu sdílela jednoduchý trik, jak rozetřít ztuhlé máslo a ještě ho poměrně dost ušetřit.
Ztuhlé máslo odteď nebude problém
Všichni víme, že jakmile máslo necháme v lednici, nedá se s ním zrovna dobře pracovat. Pokud si jej chceme namazat na chleba, je to docela potíž. Následně to končí tím, že máme na chlebu silné plátky másla – nejenže to nechutná dobře, zároveň poměrně dost plýtváme.
Dana Batulková a její dcera Mariana Prachařová přišly s nápadem, který na ně vyskočil na internetu. Vyzkoušely ho a záhy zjistily, že velmi dobře funguje.
Proto se Mariana rozhodla sdílet ho na svém instagramu, aby inspirovala i své sledující. Odteď už pro vás ztuhlé máslo nebude problém.
Na ztuhlé máslo vezměte sítko
Pokud máte doma nerezové sítko, máte tak po ruce skvělý nástroj, se kterým zvládnete rozetřít ztuhlé máslo doslova raz dva. Po vzoru známých hereček stačí sítko vzít a přejíždět s ním po másle, díky čemuž máslo krásně nastrouháte. Poté ho snadno namažete třeba na plátek chleba.
Tímto způsobem si odeberete ze ztuhlého másla jen takové množství, které vám postačí na namazání pečiva. Nestane se, že jim budete zbytečně plýtvat. Nastrouhané máslo jde navíc krásně roztírat.
I když je to poměrně šikovný nápad, který se drtivé většině sledujících na instagramu líbil, přesto se v komentářích našly i nepříjemné hejty.
Některým lidem se nelíbilo použití cedníku, jiní si postěžovali, že musí být radost umývat sítko zapatlané máslem. Z tohoto důvodu doporučili místo sítka použít škrabku na brambory.
Zdroj: Instagram, kitchen.nine.com.au
Autor: Natálie Kabourková