Na jejich přípravu stačí minimum surovin, chutí ale předčí veškerá vaše očekávání. Řeč je o na první pohled obyčejném pokrmu, který ale malým i velkým dokáže vyrazit dech. Bramborové placky možná vypadají obyčejně, chuťově ale rozhodně obyčejné nejsou.
Už jste si je doma někdy připravovali? Pokud ne, je na čase to změnit. Přinášíme vám recept na ty nejlepší bramborové placky, po kterých se vám budou dělat boule až za ušima.
Vděčné jídlo za pár korun
Bramborové placky jsou pokrmem, na kterém si zaručeně pochutnáte, a ještě ulevíte peněžence. Je to vděčné jídlo za pár korun, které oceníte například i tehdy, kdy budete mít daleko do výplaty.
Servírovat je můžete buď jako přílohu nebo klidně jako hlavní pokrm – například v „doprovodu“ sklenice mléka. Chutná večeře je rázem na světě.
Vyzkoušejte jednoduché bramborové placky
Máte-li rádi jednoduché recepty, na jejichž přípravu máte potřebné suroviny vždy po ruce, a nestrávíte díky nim hodiny v kuchyni, pak jste tady správně.
Na jejich přípravu budete potřebovat 500 gramů brambor, 300 gramů polohrubé mouky, jedno vejce, trochu soli a olej či sádlo na smažení.
Začněte tím, že brambory uvaříte ve slupce, necháte je vychladnout, poté je oloupete a rozmačkáte – můžete je také nastrouhat na jemném struhadle. Následně je smíchejte s moukou a trochou soli.
Vytvořte těsto, ze kterého vytvarujte placky – rozválejte těsto na pomoučeném vále a vykrojte kolečka. Placky opékejte z obou stran na rozpáleném oleji nebo sádle.
Zdroj: fresh.iprima.cz, ireceptar.cz, recepty.cz
Autor: Natálie Kabourková