Sůl je nad zlato. Je to nedílná součást kuchyně, bez které bychom si vaření neuměli představit. A pokud přece jen ano, rozhodně by to nebylo ono. Většina z nás má sůl doma a využívá ji při přípravě pokrmů – někdo solí více, někdo méně.
Málokdo ale ví, jak sůl správně skladovat. Možná si myslíte, že na tom nesejde. Není to ale tak úplně pravda a špatný způsob skladování může sůl znehodnotit.
Sůl vydrží dlouho, skladuje-li se správně
Správně skladovaná sůl vydrží opravdu hodně dlouho. Vyžaduje k tomu ale vhodné podmínky. Když jí je zajistíte, nemusíte se bát, že by po krátkém čase ztratila svoji sypkou strukturu.
Základem je skladovat sůl ve vzduchotěsné nádobě, do které se nedostane vlhkost. Je-li sůl navlhlá, poznáte tak, že tvoří hrudky.
Do nádoby se solí vždy jen s čistýma rukama
Do nádoby, ve které skladujete sůl, byste vždy měli sahat jen čistýma rukama. Prsty by neměly být vlhké ani mastné. Nic nezkazíte, když si dáte při vaření trochu soli bokem.
Do soli sáček s rýží
Určitě každý z nás zná ten trik s trochou rýže, kdy se pár zrníček rýže přidá do solničky. Rýže zabrání vlhnutí soli a zajistí, že bude krásně sypká – předejde se tak ucpání solničky.
Podobně vám může rýže pomoci při skladování soli. Do nádoby se solí lze vložit pytlíček se syrovou rýží, která do sebe absorbuje případnou vlhkost.
Zdroj: cs.healthy-food-near-me.com, vareni.cz, jidloaradost.ambi.cz, Blesk
Autor: Natálie Kabourková