Markéta Hrubešová na diety nedá. Vsází na osvědčené suroviny

Hrubesova
Zdroj: Nextfoto

Narodila se v Praze a přes balet se dostala k herectví. Jejím poznávacím znamením jsou ohnivé vlasy a celoživotně štíhlá postava, kterou se nebojí ve filmech pochlubit. Právě lechtivé scény ve filmu Oznamuje se láskám vašim, které točila ještě se svolením rodičů, jí pomohly získat popularitu.

Herečka dokázala sladit lásku k jídlu a štíhlou postavu

Vypadala dobře tenkrát a štíhlou postavu s mladistvým vzhledem si dokázala udržet i v období, kdy se řada štíhlých žen začne zakulacovat. A paradoxem je, že Markéta Hrubešová není nadšencem držení diet, a navíc ráda a dobře vaří.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marketa Hrubesova (@marketahrubesova)

Ve spojitosti s jídlem je teď hodně populární

Když zrovna netočí, je jejím královstvím kuchyně a tento koníček dokázala i uplatnit při psaní kuchařek anebo vaření před kamerou. Jídlo je její vášní, ale přestože by mohla mít úspěch se svojí restaurací, tolik ctižádosti v sobě nenašla. Navíc si nechce z nadšení k vaření udělat povinnost, která by ji třeba už tolik nebavila.

Přestože se nadále věnuje herectví, v médiích se o ní v poslední době píše spíše ve spojitosti s gastronomií, za což vděčí oblíbeným kuchařkám, které vydala. Nejenže lidi zajímá, jak herečka vaří, ale její recepty mají nápaditost a často jsou inspirací pro řadu amatérských kuchařů, kteří oceňují v jejím vaření jednoduchost a praktičnost.

Z kuchyně nedělá laboratoř a z vaření vědu. Vsází na osvědčené suroviny a není propagátorkou zdravého vaření na úkor chuti.

U vaření odpočívá

Práci v kuchyni si užívá jako koníčka, který ji pohltil, a je ráda, že si touto činností může odpočinout, když má volný čas. Herectví považuje za psychicky náročnou profesi, u které je nutné se nějakým způsobem odreagovat.

Právě kvůli vášni pro vaření se ráda v tomto oboru vzdělává a experimentuje. Bere vaření vážně.

Jako návod na štíhlou postavu doporučuje jíst všechno, ale v menším množství

A přesto, že se kvůli herecké profesi musí snažit vypadat dobře, je také labužníkem a ráda si dobré jídlo dopřeje. Na udivené dotazy ohledně své postavy odpovídá, že si neodpírá ani svíčkovou a knedlíky. Jejím návodem na štíhlou postavu jsou menší porce. Když si chce pochutnat, dá si třeba jen dva knedlíky.

Na vaření ji ale mnohem více baví, že může svým jídlem pohostit lidi, které má ráda, a udělat jim radost. Je to její způsob, jak dát najevo, že je má ráda. Oceňuje, že jídlo lidi spojuje.

Jídlo má člověka těšit

Ve vaření neprosazuje žádný přísný bio směr a považuje to spíše za extrém. Tvrdí, že člověk by neměl kvůli jídlu panikařit, a používat zdravý rozum. Jídlo má podle Hrubešové dělat lidem hlavně radost a neměli by se u něj z žádného důvodu stresovat a vytvářet strašáky.

Ve svém vaření se vyhýbá označení zdravé a nezdravé a myslí si, že je to hlavně o množství. Věří, že menší porce méně zdravého jídla je pro tělo přínosnější než se nutit do super zdravého jídla, které se jí s nechutí a ve stresu a obavách, že má nějaké kalorie, dusičnany a podobně. Nevydává svůj názor za odborný, ale je to to, co cítí.

„Jídlo by měla být hezká věc. Jíme i očima. Své knihy se snažím psát tak, aby z toho měl člověk hezký pocit, aby to dobře vypadalo, aby se na to těšila i rodina, když se sejde u stolu,“ říká v rozhovoru pro Sedmičku.

S úsměvem vyvrací, že by vařila jen jídla z mrkve a ovesných vloček. Klidně upeče i bůček a většinu pokrmů, které uvaří, také sní.

„Neříkám, že sním úplně všechno, ale většinu jo. Není to o té kvantitě, ale kvalitě,“ řekla Markéta Hrubešová.

Zdroj: Sedmička, iDnes

Autor: Lída Kropáčková

Přidat na Seznam.cz