Není tajemstvím, že v obchodě nakupujeme především očima. Vždyť je to celkem logické, chceme pro sebe jen to pěkné. Ačkoli chuť pouhým pohledem neodhalíte, zkrátka pohled na pěkně vypadající věc v nás evokuje dojem, že to musí být dobré.
Proto vás asi překvapí, když vás při koupi melounu budeme navádět k pravému opaku – k výběru toho nejošklivějšího melounu, který bude na pultě k dostání. A v dnešním článku vám prozradíme, proč byste to měli udělat.
Vybírejte meloun podle ošklivých znaků
Většina lidí miluje meloun. Je to dokonale osvěžující zelenina, na které si pochutnají jak malí, tak i velcí. Jakmile nastane sezona, většině z nás nesmí doma chybět.
A teď ruku na srdce: podle čeho vybíráte meloun? Jdete po velikosti? Nebo vás zajímá jeho barva? Po přečtení našeho článku už budete meloun vždy vybírat podle tří znaků „ošklivosti“.
O co jde? Asi každý si chce domů přinést dokonale sladký meloun. Budete-li se ohlížet na trojici následujících znaků, pak si domů vždy přinesete vynikající slaďoučký kus.
Žlutá skvrna
Pokud jste se až do dnešního dne vyhýbali melounům majícím na slupce žluté skvrny, odteď je budete vyhledávat. A to dobrovolně.
Žlutá skvrna na melounu zůstane jako „oleženina“. Čím větší žlutá plocha, tím déle meloun zrál na sluníčku a o to sladší bude.
Spousta prasklin
Všimnete-li si na melounu prasklin, neberte to jako negativum a důvod, proč tam daný kousek nechat bez povšimnutí ležet.
Praskliny jsou známky opylování, díky čemuž je daný meloun mnohem sladší. Je to vada na kráse, která ale bude k vašemu dobru, uvidíte.
Tmavé skvrny
Ani tmavé skvrny nejsou důvodem, proč si meloun nevybrat. Tmavé skvrny naznačují, že cukr prosakuje ven. A to je jedině dobře.
Zdroj: wellandgood.com, worldnationnews.com
Autor: Natálie Kabourková