Absolutně nejlepší sýry do burgerů. Na eidam třicítku zapomeňte

Zdroj: Shutterstock

Milujete hamburgery? Zaskočit si na ně do fast foodu nebo do specializované restaurace je dneska snazší než kdykoli dřív. Mnozí z nás si ale mnohem raději připraví domácí hamburgery, do kterých dají vše, co jim nejvíce chutná.

Možná k takovým lidem patříte i vy a domácímu burgeru prostě neodoláte. Kdekdo by řekl, že na hamburgeru prostě nejde nic zkazit. A přece to možné je – například ve chvíli, kdy zvolíte špatné ingredience. Třeba takový sýr – ten je nedílnou součástí burgeru.

Jaký sýr dáváte do hamburgerů?

Připravujete si doma hamburgery? A jaký sýr do nich dáváte? Pokud je to klasický třicetiprocentní eidam, pak proti gustu žádný dišputát.

Ale věřte tomu, že to jde i jinak. Mnohem chutněji, a to přitom jen díky sýru. Na klasický eidam ale pro příště zapomeňte a zkuste některý z těchto lahodných sýrů. Litovat rozhodně nebudete.

Uzená gouda

Zkuste dát do hamburgeru uzený sýr gouda. Je dokonale vláčný, lehce cítit po zauzení a v kombinaci s masem a dalšími surovinami to bude prostě výbuch dokonalých chutí.

Čedar

Pro někoho je samozřejmostí vložit k plátku masa a zeleniny i plátek čedaru. Velmi oblíbený sýr, který je rozpoznatelný svou chutí i barvou, možná doma běžně používáte. Jen ne třeba právě do burgerů.

Čedar má ale jednu nevýhodu – je to poměrně tučný sýr. Aby pro vás byla příprava domácích burgerů jednodušší, zkuste ho předtím nastrouhat.

Feta

Že by vás nikdy nenapadlo dát do burgeru fetu? Pak je vidět, že jste to ještě nezkusili. Sýr feta se dokonale hodí k jehněčímu masu. Schválně to zkuste a uvidíte, že je to výborná volba.

Raclette

Tento sýr není možná tak známý, o to větším překvapením pro vás bude jeho chuť. Tento poloměkký alpský sýr z kravského mléka se mimo jiné může pochlubit ořechovou chutí a bohatou, mléčnou vůní.

Jakmile ho položíte na horký plátek masa, rázem se začne dokonale rozpouštět. A hned poté, co se do téhle dobroty zakousnete, ocitnete se v nebi. Spolehněte se.

Zdroj: insider.com, mashed.com

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz