Laďka Něrgešová miluje pečení. Vyzkoušejte její švestkové rozpeky

Zdroj: Nextfoto

Koncem srpna začíná švestková sezona. Právě tohle jsou ty chvíle, kdy se na našich stolech objevují všechny ty dobroty, ve kterých švestky hrají hlavní roli. Určitě ani vy neodoláte švestkovým knedlíkům, domácím povidlům nebo různým buchtám, které neodolatelně voní po sladkém ovoci.

I my pro vás máme jeden chutný recept, tentokrát z rukou české herečky a moderátorky Laďky Něrgešové. Připravte si pod její taktovkou švestkové rozpeky, po kterých se vám budou dělat boule za ušima.

Švestkové rozpeky podle Laďky Něrgešové

Laďka Něrgešová je poměrně aktivní na sociálních sítích. Její fanoušci, kteří ji rádi sledují, milují její vtipná videa – často inspirovaná realitou života.

V některých videích či na fotkách můžeme vidět i Ladčinu dceru Medulku. Společně s ní milující maminka a známá česká moderátorka připravila neodolatelně sladkou dobrotu.

Podle Laďky jsou švestkové rozpeky velmi jednoduchá, leč naprosto chutná záležitost. Připravit je můžete sami, nebo si na pomoc (stejně jako Laďka) povolejte své ratolesti.

Připravte si jednoduchý moučník

Pokud vás honí mlsná na něco sladkého a urodila se vám bohatá úroda švestek, neváhejte a připravte si z nich dokonalý moučník. Připravte si:

  • 250 ml teplého mléka
  • půlku čerstvého droždí
  • 500 gramů polohrubé mouky
  • 60 gramů másla
  • 2 žloutky
  • cukr
  • špetku soli
  • citronovou kúru
  • mandlové plátky
  • mletý mák

Nejdříve si zadělejte na kvásek, který nechte vzejít. Poté vše smíchejte dohromady a vypracujte těsto, které přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout na teplém místě.

Po vykynutí těsto rozdělte na dvě poloviny. Každou z nich pak na pomoučeném vále vyválejte do tvaru obdélníku.

Těsto posypte vrstvou mletého máku a moučkového cukru. Přidat můžete i trochu skořice, která jde se švestkami dokonale dohromady.

Švestky rozpůlte a zbavte pecek a poskládejte první vrstvu na těsto. Takhle to udělejte u obou těst. Opět zasypte mletým mákem, cukrem a skořicí. Zabalte, spodky těsta zasuňte dospodu. Okraje potřete zbylými žloutky a posypejte plátky mandlí, jako to můžete vidět ve videu na instagramu.

Teď přichází ta kouzelná část, kdy švestkové rozpeky vložíte do trouby a budete péct cca 30 až 35 minut na 180 °C. Po vytažení z trouby Laďka Něrgešová doporučuje potřít je máslem smíchaným s rumem.

Zdroj: Instagram

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz