Přemek Forejt je jedním z porotců divácky oblíbené televizní soutěže MasterChef. Většina z nás jej vnímá jako talentovaného kuchaře, který se nebojí netradičních kombinací a rád zkouší nové chutě.
Mnozí se jeho jídly a recepty rádi inspirují, protože do kuchyně dokáže vnést trochu jiné kouzlo. I zdánlivě obyčejný recept dokáže povznést.
Připravte si caprese podle Přemka Forejta
Máte rádi caprese? Mnoho lidí má salát z rajčat, mozzarely, olivového oleje, balzamikového octa a čerstvé bazalky mezi nejoblíbenějšími recepty.
Nyní si ale tuhle oblíbenou klasiku můžete připravit zase trošku jinak, tentokrát právě pod taktovkou známého kuchaře Přemka Forejta.
Jednoduchý recept
Nejdříve si najemno nasekejte šalotku. Ta možná do klasického receptu na caprese nepatří, ale jak říká Přemek: „Vařím to, na co mám chuť.“ A toho se držte.
Přidejte trochu medu a kikkomana čili tradiční japonské sojové omáčky. Přilijte trochu rýžového octa a olivového oleje. Dochuťte solí a pepřem. Do této směsi ještě přijdou dvě bohaté hrsti nasekané bazalky a koriandru. Společně vše promíchejte.
Na pánvi orestujte kousky pancetty – italské slaniny. Jakmile pustí šťávu, přidejte k ní na kousky natrhaný bílý chléb, který se nebojte pořádně obalit v tuku a společně osmahněte.
Nyní přichází na řadu rajčata. Rozkrojte je na půl, lehce je pocukrujte a na rozpáleném oleji nechte krátce zkaramelizovat. Mozzarelu natrhejte na kousky, zakapejte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem.
Připravenou směsí pokapejte rajčata, která jste si přendali z pánve na talíř. Na rajčata poskládejte kousky mozzarely, přidejte opečený chleba a kousky osmažené pancetty a nezapomeňte na pár lístků bazalky.
Zdroj: Instagram
Autor: Natálie Kabourková