Milan Peroutka si pochutná i bez masa. S babičkou zkouší veganské speciality

Peroutka
zdroj: Profimedia

Milan Peroutka patří ke generaci mladých umělců, kteří zkouší, co je vlastně v životě bude bavit za práci. Milan je tak zpěvák, herec, muzikálový herec, moderátor a v poslední době zvažuje, zda by nebyla zajímavá investice do gastronomie.

Redaktorku vzal na exotickou kuchyni

Herec a zpěvák Milan Peroutka (32) je velice společenský mladý muž a když ho jedna redaktorka deníku pozvala za účelem rozhovoru na oběd a dala mu vybrat restauraci, ani na chvíli nezaváhal a vybral thajskou kuchyni. Právě asijská jídla patří k jeho nejoblíbenějším.

Z bohatého a pestrého jídelníčku si vybral polévku s krevetami, kokosovým mlékem a rýžovými nudlemi.

Ramen, jak se polévka jmenuje, má své kořeny v japonské kuchyni, ale je velmi populární v celé Asii. Existuje mnoho variant polévky, která kombinuje různé ingredience. Základem polévky jsou nudle, které jsou zalité silným vývarem. Ve vývaru může být vepřové maso, krevety, čajové vejce (vejce vařené v čaji), mořské řasy nori, sušené houby, hnědé řasy wakame, sójová omáčka nebo třeba pasta ze sóji miso.

To podstatné, čím je polévka populární je chuť „pátého typu“ umami, která je stále pro mnoho lidí velkou neznámou.

Mladý zpěvák je také kuchtík a vaří pro přátele cizokrajiná jídla

Milan sice nikdy v Thajsku nebyl, ale právě taková jídla jsou pro něj velice atraktivní. Sám patři v kuchyni k velkým experimentátorům a baví ho kombinovat chutě a pracovat s kořením. Proto má slabost také pro indickou kuchyni, která je velmi kořeněná a provoněná.

Nevaří jen pro sebe, ale zve si i kamarády a vyvařuje jim. Mezi oblíbené suroviny patří kokosové mléko, chilli papričky a limetky. Je to proto, že velice rád kombinuje odlišné chutě a oceňuje například jídlo, kde najde sladkou, slanou i pálivou chuť. Jednou tak možná bude vyvařovat manželce a dětem.

Pochutná si i bez masa

Jako řada jiných mladých lidí, i Milan zkouší jídla bez masa, přestože se nepovažuje za vegetariána.

„Mám rád alternativy. Baví mě, že dneska můžeme zkoušet různé možnosti. Nemám ani nic proti tradičním surovinám. Zároveň netvrdím, že by jídlo bez masa nebylo jídlo. Chodím rád do vegetariánských jídelen, a dokonce chci do jedné takové restaurace investovat,“ prozradil své plány mladý umělec.

Babičku pozval na ochutnávku veganských jídel

Milan nevyvařuje jen přátelům, ale na malou ochutnávku pozval i babičku. Natočil s ní video, které má na svém instagramovém účtu. Pohostil ji vegetariánskými produkty, aniž by jí to řekl. V rámci malého testu, který měl odhalit, jak jí tyto produkty zachutnají, aniž by věděla, co obsahují, jí naservíroval bezmasé kuličky, opečenou klobásku a řízek.

Babičce sice trochu padaly zuby, ale na jídle si pochutnala a ocenila hlavně klobásku. Nevěřila, že v ní není maso. Na řízek se zpočátku nedívala moc nadšeně, ale i ten jí nakonec chutnal.

Zdroj: Instagram, Náchodský deník, Super

Autor: Lída Kropáčková

Přidat na Seznam.cz