Kluk v akci Filip Sajler občas jí jen jedno jídlo denně. Postačí mu i jablko

sajler
Zdroj: Profimedia

Sympatického kuchaře Filipa Sajlera zná celá země především zásluhou jeho působení v oblíbeném kuchařském pořadu, kde spolu s Ondřejem Slaninou přes 15 let předváděli divákům, že vaření není žádná věda.

Konec v pořadu diváky zaskočil

V pořadu Kluci v akci už Filip není pravidelně, ale občas se zastaví za kolegou a něco si spolu pro diváky uvaří. O důvodech ukončení působení v pořadu se dlouho spekulovalo, ale sám Filip tvrdí, že za tím žádná senzace není a po těch letech prostě jen potřeboval změnu a také se více věnovat rodině.

Filip má spíše postavu modela než kuchaře

Nelze si nevšimnout, že na rozdíl od svého bývalého kolegy Ondřeje, je Filip velmi štíhlý, a to dokonce i před televizní kamerou. Není to u kuchaře úplně obvyklé, a tak se nabízí otázka, zda je také gurmán nebo moc zalíbení v hodování nenašel a baví ho jen vařit pro druhé.

U vaření zůstal i bez televizních kamer

Sajler samozřejmě v gastronomii zůstal, i když už ho televizní diváci nevídají tak často. Nejvíce se věnuje provozování sítě firemních jídelen a e-shopu s hotovým jídlem k ohřátí. Hodně se také věnuje propagaci rostlinných jídel a kvalitních surovin pro vaření.

Je to kuchař, který nepohrdne ani buřtem, ale má jídlo spojené se svým rituálem

Filip není žádný velký jedlík, proto má tak štíhlou postavu, aniž by musel držet nějaké diety. Sám říká, že jídlo má sice rád, ale jeho apetit by se dal označit spíše jako střídmý. Vybíravý není. Klidně si pochutná na dobrém chlebu s máslem nebo na špekáčku u táboráku. Nepohrdne však ani humrem nebo kaviárem.

Jak stárne, dává přednost jednodušším pokrmům s dobrým pitím, hlavně s vínem a s čepovaným plzeňským pivem.

Zajímavé je, že když se pohybuje v kuchyni, tak většinou nejí vůbec. Všem vůním dokáže odolat. K jídlu totiž potřebuje klid a pohodu a stačí mu i jedno jídlo denně. Je jedno, zda je to snídaně, oběd nebo večeře. Potřebuje si však v klidu sednout a u jídla relaxovat. Pokud nemá čas, aby si tento svůj malý rituál dopřál, tak mu většinou stačí jablko.

Ke štíhlé postavě mu pomáhá i sport a aktivita v podnikání

Kondici si udržuje také sportem a koníčky, které považuje pro život za nepostradatelné. Kvůli podnikání už také u vaření není každý den a musí se starat o to, aby mu podnikatelské aktivity vzkvétaly, což v současnosti není úplně jednoduché. Gastronomie se ještě nevzpamatovala z útlumu v době pandemie a už musí řešit problém se zdražováním.

Kuchař je propagátorem rostlinné stravy

Filip stále více tíhne k rostlinné stravě, i když se nepovažuje za vegetariána nebo vegana. Po rostlinné stravě se cítí velice dobře. Sortiment jídel rostlinného původu, který nabízí ve svých provozovnách, stále rozšiřuje. I doma, kde mají mírná dietologická omezení, hledá inspiraci v bezmasé stravě.

Za základ v kuchyni považuje čerstvé a kvalitní suroviny s modernizací vaření, které si však zachová kvalitu a chuť. Dokonce se několik let zajímá o flexitariánství a cení si hlavně jeho humánní aspekt.

Populární kuchař se na blogu ROSTLINNĚ zmínil, že je sám překvapený, jak se o rostlinnou stravu zvyšuje zájem a veganství je stále populárnější, což považuje za správné.

Zdroj: Rostlinně, Super

Autor: Lída Kropáčková

Přidat na Seznam.cz