Je léto a k horkému létu neodmyslitelně patří grilování. Málokdo by dokázal odolat vůni grilovaného masa, na které se okamžitě sbíhají chutě. Celý zážitek ale může pokazit, když nám při jídle „něco“ chybí. A tím něčím může být třeba omáčka k masu.
Abyste se neochudili o kompletní chuťový zážitek, přinášíme vám recept na jednoduchou a zároveň velmi chutnou omáčku ke grilovanému masu přímo z rukou legendárního českého kuchaře Zdeňka Pohlreicha.
Zapomeňte na kupované omáčky
I když si dneska můžete skočit do obchodu a tam si nejen během sezóny vybrat z několika druhů již hotových omáček, na ty podomácku dělané zkrátka nic nemá.
Nechte si proto ujít omáčky z obchodu a zkuste recept podle Pohlreicha. Tuhle omáčku ke grilovanému masu bude milovat celá rodina.
Omáčka ke grilovanému masu podle Zdeňka Pohlreicha
Zdeněk Pohlreich je na české kulinářské scéně mistrem ve svém oboru. Je také známý tím, že se nebojí kombinovat suroviny, které by si dal dohromady jen málokdo.
Na přípravu jeho vynikající omáčky, která se perfektně hodí ke grilovanému masu, budete potřebovat tyto ingredience:
- jedno jablko
- tři polévkové lžíce majonézy
- 2 čajové lžičky kari koření
- sůl
- cukr
Jablko oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. V misce smíchejte jogurt s majonézou, přidejte kari koření a všechno společně smíchejte. Ochuťte špetkou soli a trochou cukru. Před podáváním doporučujeme nechat vychladit v lednici.
Zdroj: toprecepty.cz, zena.aktualne.cz, iReceptar.cz
Autor: Natálie Kabourková