Karel Voříšek se proslavil především jako moderátor Televizních novin na TV Nova. Ne každý ví, že se jakožto moderátor už před působením v Televizních novinách několik let podílel i na divácky oblíbeném pořadu Vysílá studio Jezerka.
Karel Voříšek má na svém kontě i tři vydané knihy, dokonce napsal sbírku básní. Je to milovník jídla, který se nebojí ochutnat opravdu ledacos. Rád jezdí za poznáním nových chutí i do exotických zemí.
Jídlo je rozkoš, ne palivo
Zatímco mnozí se na jídlo dívají jako na palivo pro naše tělo, bez kterého bychom nemohli fungovat, pro Karla je jídlo rozkoš a zážitek.
Už odmalička byl, co se jídla týče, rozmazlován. A to nejen ze strany babičky, ale také maminky, jeho sestry a nyní i přítele Vládi.
Je to ochutnávací typ
Karel sám sebe popisuje jako vyloženě ochutnávací typ. Miluje, když se může nechat hýčkat jídlem, které připravil někdo jiný.
Tuhle péči dokáže náležitě ocenit pochvalou, zejména když mu chutná. Rád nahlíží pod pokličku a ruce jiným, sám sice uvařit dokáže, ale když nemusí, tak se do vaření nijak zvlášť nehrne.
Nebrání se novým chutím
Jestli Karel Voříšek něco miluje, pak je to dobrodružství, pokud jde o nové chutě a jídla, která by třeba jen tak někdo neochutnal.
Ochutnal žabí stehýnka i brouky připravované na různé způsoby. V rozhovoru pro web jidlo.cz na otázku, co nejexotičtějšího ochutnal, odpověděl toto: „V Kambodži jsme si pochutnávali na speciálním pokrmu, o kterém nám až později prozradili, že je to vlastně několik dnů na přímém sluníčku shnilá ryba. Nevadilo, chutnalo,“ přiznal otevřeně.
Do Indie za hubnutím
Není tajemstvím, že se Karel společně s přítelem vydali do Indie na ajurvédskou dovolenou. Při té se mu dokonce podařilo zhubnout 6 kilogramů.
„Během sedmi dnů ajurvédického pobytu jsem přišel o šest kilo. Tělo se vyčistilo od toxinů, zadržované vody a tak dále. Ale všechno je to o tom, co už říkala Helena Růžičková: Nejlepší dieta je nežrat,“ řekl sympatický moderátor pro deník Super.
Autor: Natálie Kabourková