Někteří lidé mají takzvaně, jak by se lidově řeklo, plechovou hubu. Česnek a chilli papričky jsou jejich dobří kamarádi, jídlo, které pálí, považují za lék na každou nemoc. Někdy ale mají díky své odolnosti mylné představy o tom, co vydrží ostatní.
V čínských restauracích často na jídelním lístku bývají jídla označena jednou, dvěma nebo třemi papričkami. Řada lidí ale ví, že už pokrm s označením „mírně pálivé“ si budou pamatovat ještě za měsíc. Pak jsou tu ale jedinci, kteří si s klidem dají i ty nejostřejší pokrmy a necítí vůbec nic.
Býk, Beran a Vodnář jsou v tomto ohledu velmi odolná znamení, která milují ostré pokrmy, největší problém ale je, že neberou v tomto ohledu příliš ohledy na druhé. Pokud vás tak pohostí maďarským gulášem, můžete si být jisti, že bude opravu pořádně ostrý.
Beran nepozná, co už je pro ostatní příliš
Pokud milujete opravdu hodně ostrá jídla, u Berana na návštěvě se budete cítit skvěle. Pokud ale máte s pálivými pokrmy problém, raději si u něho nic k jídlu nedávejte. Berani jsou lidé, kteří si často neuvědomují, jak se cítí ostatní. A ačkoli vám slibují, že jídlo bude pálit jen mírně, ve výsledku vám budou muset k obědu servírovat i sklenici mléka.
Beran totiž možná vynechá kvůli hostům chilli papričky, ale nedojde mu, že i česnek a pepř mohou pro mnohé znamenat ve větším množství utrpení. A tak zatímco on si bude vychutnávat steak a tiše si pod vousy mumlat, že by ho více přikořenil, vy budete skrývat slzy a tvářit se, že vám to peklo na talíři chutná.
Býk se rád předvádí
Býk na rozdíl od Berana moc dobře ví, jaké jsou hranice normálních lidí. Rád ze sebe ale dělá zajímavého, a to zkrátka ve všech ohledech. Pohostí vás proto tím nejpálivějším, co doma má, aby si sám jídlo vychutnal a mohl předstírat, že netušil, jak vás bude pálit.
Když se začnete podivovat nad tím, že mu nehoří ústa tak jako vám, bude se naoko omlouvat, že netušil, jaké citlivky jste. Ve skutečnosti si ale bude vychutnávat nejen přehnaně ostré jídlo, ale také váš obdiv nad tím, jak může s klidem jíst to nejostřejší, co jste vy sami kdy okusili.
Vodnář považuje všechno pálivé za přírodní medicínu
Nemoci se musí nechat takzvaně vyštípat. Alespoň to považuje za pravdu Vodnář, který se svým hostům nebojí nabídnout česnečku, kde je snad více česneku než vody. Chilli papričky jsou pro něho tím nejlepším přírodním lékem, takže pokud u něho doma jen zakašlete, donutí vás minimálně ochutnat.
Jenomže stejně tak jako sirup na kašel je pro někoho sladkým potěšením, zatímco jiný trpí, i v tomto případě to funguje podobně. Pro jedny je medicína něčím, co si dají s chutí, zatímco pro jiné jsou pálivá jídla odporná natolik, že je raději zdravotní problémy rychle přejdou.
Zdroj: Sloboden pesat, Buzzfeed, Think in the box
Autor: Šárka Cvrkalová