Každý člověk má nějaké své oblíbené jídlo, po kterém se může doslova utlouct. Zároveň ale také všichni k něčemu chováme odpor a víme, že bychom to už nikdy více nesnědli. Potom jsou tu ale jídla, u kterých ještě zkušenost nemáme. A někteří z nás by možná tuto skutečnost rádi změnili.
Výlet do zahraničí je pro mnohé možností, jak se dostat k neochutnaným specialitám. Někdy k tomu stačí i návštěva nějaké té restaurace u nás, hrdinové, kteří touží po nejzajímavějších ochutnávkách, ale potřebují něco víc. Horoskop hovoří o třech znameních, která mají minimálně originální přání.
A tím je ochutnat něco, co by řada lidí odsoudila. Lev, Vodnář a Štír jsou fascinováni zahraničními kuchyněmi, daleko více je ale lákají věci, které se běžně na lidský jídelníček nedostanou. Odsoudíte jejich choutky, nebo patříte k těm, kteří by také rádi ochutnali něco nového?
Brouci a červi
Na začátek je tu taková oblíbená klasika. Sušení brouci a červi se dají sehnat už i u nás. Údajně chutnají dobře okořenění jako chipsy. A lidé ve znamení Lva už nějaký ten čas přemýšlejí, jak se k této lahůdce dostat. Na druhou stranu ale stále doufají, že budou mít příležitost ještě lepší.
V některých zahraničních kulturách jsou totiž červi v medu doslova lahůdkou a brouci se tu dělají na sto způsobů. Lev si tak není jistý, zda by měl zkoušet nějaké „obyčejné“ červy, ke kterým se dostane i u nás, nebo raději vyrazit za africkými domorodci a ochutnat jejich tradiční červo knedlo zelo.
Maso, které si běžně nedáte
Vodnář vždy rád porovnával různé chutě. Na internetu si dávno načetl informace o tom, že psí maso se v některých zemích legálně jí. A ačkoli on má svého domácího mazlíčka rád, zajímalo by ho, jak ve skutečnosti může psí stehýnko chutnat.
Přátelům se s tím ale moc nesvěřuje, není se čemu divit. Bojí se toho, že by jeho tajnou touhu lidé odsoudili. Přesto ale už nějaký čas uvažuje nad tím, kam by měl vyrazit, aby mohl ochutnat nejen psí maso, ale třeba také klokaní, nebo pštrosí. Jednoduše něco, k čemu se běžně nedostane.
Nebezpečná jídla
Závěrem je tu odvážný Štír. Málokdo by do těchto křehkých stvoření řekl, že mají lásku k adrenalinu. Ačkoli se to možná neprojevuje při extrémních sportech, v jídle tedy rozhodně. Štír by totiž rád ochutnal jídla, která jsou proslulá pro svou chuť, ale také nebezpečí.
K jedněm z nich patří i ryba fugu, která může být smrtelná, pokud se dobře nezpracuje. Stejně tak je to i u oblíbeného jídla z Kambodži, kterým je tarantule na česneku. Jednou z výzev pak může být i polévka z nejpálivějších papriček světa.
Zdroj: iRozhlas, Social foodie connect, Times of India
Autor: Šárka Cvrkalová