Většina lidí má na silvestra ráda klasické české pomazánky. Je to jednak kvůli tomu, že nám jednoduše chutnají, zároveň jsou ale také snadné na přípravu, což se v tomto dni plném stresu a chystání na večer rozhodně hodí.
Ať už máte rádi chuť majonézy, jste milovníkem ostrých chutí, nebo si pochutnáte spíše na salámových pomazánkách, pro každého se najde něco. Máme pro vás jednoduché recepty na 5 oblíbených silvestrovských pomazánek.
Česneková pomazánka
Na přípravu této pomazánky budete potřebovat jen kelímek pomazánkového másla, 3 a více stroužků česneku, nasekanou pažitku a sůl. Česnek prolisujte a všechny ingredience jednoduše smíchejte dohromady.
Ostrou si pomazánku udělejte podle své chuti. Někomu stačí 3 stroužky česneku, jiný zvládne i 5. K pomazánce se hodí mandarinkový kompot, kuličky hroznového vína nebo kousky plísňového sýru.
Camping salát
Na camping salát si připravte šalotku, 300 gramů šunkového salámu, 5 beraních rohů, 4 nakládané okurky, 150 gramů majonézy, 50 gramů bílého jogurtu, lžíci kečupu, lžičku hořčice, sůl a pepř.
Všechny ingredience pokrájejte nadrobno a smíchejte. Pomazánku nechte minimálně hodinu odležet v lednici, aby se chutě promíchaly. Chlebíčky s camping salátem můžete zdobit například uvařeným vajíčkem.
Sýrová pomazánka se salámem
Připravte si 200 gramů majonézy, 100 mililitrů zakysané smetany, 300 gramů strouhané goudy a 200 gramů strouhaného salámu junior. Vše jednoduše smíchejte a máte hotovo. Kdo chce, může pomazánku dochutit česnekem nebo pažitkou.
Tvarohová pomazánka s paprikou
Pokud chcete nějakou zdravější pomazánku, tato by pro vás mohla být skvělým tipem. Potřebujete na ni jen 600 gramů tvarohu, 1 žlutou papriku, 1 zelenou papriku, sladkou mletou papriku, sůl a pažitku.
Papriky nakrájejte na drobné kostičky a smíchejte je s tvarohem. Přidejte koření a nechte směs uležet v lednici. K této pomazánce se hodí na ozdobení například plátkový sýr nebo kousek šunky.
Tuňáková pomazánka
Na přípravu tuňákové pomazánky budete potřebovat cibuli, 2 vajíčka uvařená natvrdo, citron, balení pomazánkového másla, plechovku tuňáka ve vlastní šťávě, pepř, sůl a hořčici.
Cibuli pokrájejte najemno, stejně tak vajíčko. Smíchejte máslo s tuňákem, následně přidejte cibuli s vajíčkem, hořčici a sůl podle chuti. Na závěr vše zakapejte šťávou z citronu.
Zdroj: Čarujeme, Prima Fresh, Vaření
Autor: Šárka Cvrkalová